Omkittning av träfönster

Fönsterunderhåll och Låsspanjoletter

För att öka livslängden på ett träfönster och få öka livslängden på ditt fönster. Behöver det underhållas för att inte murkna sönder! 

Omkittning av träfönster       
När kittet börjar spricka och trilla av träfönstret är det högtid att kitta om. Kittet skyddar träfalsen glaset ligger i mot väta och vind och när kittet trillat av tränger väta in i träfönstret och får slutligen träet att murkna. Detta leder i sin tur till att fönsterbågen går i sönder och glaset trillar ut fönstret.
Vi rekommenderar att byta fönsterkitt vart tionde år!

Låsspanjolett
Låsning av fönster och balkongdörren ska gå enkelt och smidigt. Gör det inte det är det högtid att underhålla innan spanjoletten går i sönder och behöver bytas ut vilket är en större kostnad än att underhålla spanjoletten i tid, så vänta inte!
Fönster som är svårt att öppna och stänga är en brandfara och ska åtgärdas snarast.
Vi på Milessons glasmästeri har lång erfarenhet av spanjoletter och beslag till
fönster eller balkongdörrar och arbetar med:

  • Alla märken som finns ute på marknaden.
  • Är låsspanjoletten defekt byter vi ut spanjoletten eller lagar den om detta är möjligt.
  • Låsspanjolettens rörliga delar låser fönstret genom att lägga sig i speciella lägen i beslagen som sitter i karmen, beroende på om fönstret ska stängas eller tippas för vädring. Beslagen får ta mycket stryk vid öppning och stängning och är allt som oftast en av orsakerna till att låsningen eller tippningsfunktionen inte fungerar.

Har du problem med låsning eller vädringsfunktionen av fönstret eller att det rent av var längesedan låsspanjoletten underhålls, kontakta oss så hjälper vi dig att förlänga livslängden på dina låsspanjoletter.

LåsspanjolettLåsspanjolett

 

 

 

 

 

 

 

Tätningslist
Monteras mellan fönsterbågarna som skydd mot smuts, väta och vind. Med tiden blir tätningslisten “platt” och ger inte det skydd tätningslisten är avsedd för.
Effekten av en “platt” tätningslisten är att det blåser in genom fönstret. Ibland så tydligt att man känner vinden när man står på insidan av fönstret. Detta bidrar till ökade uppvärmningskostnader!
Nya tätningslister bidrar till minskad behov av fönsterputsning mellan glasen , varmare innerglas, minskar kallras och reducerat trafikbuller.
Vi rekommenderar byte av tätningslist vart femte år!

Byte av fönster
Att byta ut dina fönster är en investering som kan räknas hem relativt snabbt då kallraset och tjuvdrag reduceras drastiskt vilket sänker värmekostnaden. Vi beställer dina måttbeställda fönster hos vår samarbetspartner Arctic window.  Arctic Window har stor kunskap och lång erfarenhet av fönster och vet vilket fönster som är bäst för dig!

Vi hjälper dig! Kontakta oss idag!